Karabük Belediyesi Kitap Günleri Başlıyor
Eklenme Tarihi: 11.05.2025 1149 Görüntülenme

Karabük Belediyesi Kitap Günleri Başlıyor

Karabük Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kitap Günleri, 12–18 Mayıs tarihleri arasında Beşbinevler Bilim Merkezi’nde kitapseverlerle buluşuyor. Bir hafta sürecek etkinlik boyunca söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve imza günleriyle dolu dolu bir program Karabüklüleri bekliyor.

Feyza Hepçilingirler, Döndü Açıkgöz, İbrahim Tığ, Efe Güzelgöz, Tahsin Şentürk, Üzeyir Karahasanoğlu, Tuğba Turan, Gülden Işık, Selma Aydın, Hasan Hüseyin Yalvaç, Sevil Özdemir, Mevlüt Kırnapçı, Muharrem Akman, Keramettin Çetin, Mehmet Kütükçüoğlu, Solmaz Demir ve Ahmet Sunman gibi edebiyat dünyasının önemli isimleri etkinliğe katılarak okurlarıyla buluşacak.

Yazar ve şair buluşmalarının yanı sıra, her yaştan katılımcıya hitap eden kültürel etkinlikler ve atölyelerle Karabük, bir hafta boyunca edebiyatla nefes alacak.

Etkinlikler, 12–18 Mayıs tarihleri arasında her gün 09.00–19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kitap Günleri, yalnızca bir kültür etkinliği değil; aynı zamanda geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Okuyan, düşünen ve sorgulayan bireyler yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızı ve gençlerimizi kitapla buluşturmak zorundayız. Bu bilinçle düzenlediğimiz Karabük Kitap Günleri, şehrimizde kitap kültürünü yaygınlaştıracak, hemşehrilerimizin yazarlarla buluşmasına vesile olacak. Tüm Karabüklüleri bu anlamlı etkinliğe davet ediyorum."

Belediye Binası Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Belediye Binası Çocuk Sesleriyle Şenlendi

16.04.2026 29 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Final Okulları 3. sınıf öğrencileriyle Belediye Binası’nda bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi. Yerel yönetimler dersi kapsamında düzenlenen programa öğretmenler Gülser Bölükbaş ve Nurşen Kaya da katıldı.

Vefat ve Başsağlığı

Vefat ve Başsağlığı

15.04.2026 47 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’ndaki silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilerim" dedi.

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali 19 Mayıs’ta Hizmete Açılıyor

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali 19 Mayıs’ta Hizmete Açılıyor

15.04.2026 54 Görüntülenme

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali, yenileme çalışmalarının ardından 19 Mayıs’ta modern yüzüyle hizmete açılıyor. Hem terminal esnafımızın konforunun hem de vatandaşımızın ulaşım kalitesinin ön planda tutulduğu otobüs terminali, sanayi şehri Karabük’e yakışır haliyle hizmet vermeye başlayacak.