Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı
Eklenme Tarihi: 03.04.2024 1480 Görüntülenme

Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasının ve Karabük’ün kuruluşunun 87. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karabük Valiliği Atatürk Köşesinde düzenlenen etkinlikte kutlama komitesi adına Vali Mustafa Yavuz tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz; "3 Nisan 1937’de çeltik tarlalarında temeli atılan, gücünü emek ve çelikten alan KARDEMİR; yaktığı mavi ateşi ile âdeta Karabük’ün doğuşunu müjdelemiştir. Yakılan o ateş, sadece fabrikaların bacalarında değil, aynı zamanda umutların da ateşleyicisi olarak küllerinden yeniden doğan bir milletin yüreklerinde yankılanmıştır. Çünkü 3 Nisan’da yazılan bu hikâye, bir kentin değil, aksine koskoca bir milletin azminin, emeğinin ve kararlılığının da hikayesidir" dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasından dereceye giren öğrencilere Vali Yavuz tarafından ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Fotoğraflarla Cumhuriyetin Sanayileşme Öyküsü Sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.


Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı

TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi Başlıyor!

TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi Başlıyor!

30.06.2026 34 Görüntülenme

Yaz tatilinde bilimi ve teknolojiyi keşfetmeye hazır mısınız?

Kanyon Köprü Trafiğe Kapandı, Modernizasyon Çalışmaları Başladı

Kanyon Köprü Trafiğe Kapandı, Modernizasyon Çalışmaları Başladı

29.06.2026 40 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, şehir içi ulaşım konforunu ve güvenliğini artırmak amacıyla Kanyon Köprü’de kapsamlı bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına start verdi. Trafik yoğunluğunu en aza indirmek için okulların kapanma dönemine denk getirilen proje kapsamında, köprü geçici süreyle ulaşıma kapatıldı.

Başkan Çetinkaya Tema Park Projelerini İnceledi

Başkan Çetinkaya Tema Park Projelerini İnceledi

29.06.2026 46 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, kentte yeşil alan ve sosyal yaşam yatırımlarını sürdürüyor. Yapımı devam eden Soğuksu Mahallesi Bağ-Essan TOKİ Tema Parkı, Kartaltepe Mahallesi Cevizkent TOKİ Tema Parkı, Fatih Mahallesi TOKİ Tema Parkı ve Kartaltepe Mahallesi Bedir Sokak TOKİ Tema Parkı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek parkların kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.