Yenişehir Camii’nde Restorasyon ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı
Eklenme Tarihi: 26.11.2025 258 Görüntülenme

Yenişehir Camii’nde Restorasyon ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı

Karabük Belediyesi, kentin en eski ve en çok ziyaret edilen ibadethanelerinden biri olan 1941’de yapımı tamamlanan Yenişehir Camisi’nde kapsamlı bir restorasyon ve çevre düzenleme çalışması başlattı. Caminin tarihi kimliğini koruyarak modern bir kullanım alanı oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, cami çevresi baştan sona yenileniyor.

Çalışmalar; cami bahçesi, yürüyüş yolları, oturma alanları, ışıklandırma düzenlemeleri, yeşillendirme ve sosyal kullanım alanlarının yeniden düzenlenmesini kapsıyor. Böylece vatandaşların hem ibadet öncesinde hem de sonrasında huzur içinde vakit geçirebileceği, daha estetik ve düzenli bir alan oluşturulması amaçlanıyor.

Projenin önemli başlıklarından biri olan abdesthane ve lavabo bölümleri de daha modern, hijyenik ve kullanışlı bir yapıya kavuşturuluyor. Çevre duvarlarından giriş düzenlemelerine kadar pek çok noktadaki iyileştirmelerle cami çevresi, işlevselliği artırılmış bir yaşam alanına dönüşecek.

TARİHİ KİMLİĞİNE YAKIŞIR BİR ÇEVRE OLUŞTURUYORUZ

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Yenişehir Camimizin hem manevi hem tarihî değeri bizler için çok kıymetli. Başlattığımız restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla, camimizin tarihi dokusuna yakışır bir çevre oluşturuyor; vatandaşlarımızın daha konforlu, düzenli ve huzurlu bir alana kavuşmasını hedefliyoruz. Millet Bahçesi’nin de tamamlanmasıyla birlikte cami çevresi, abdesthane ve peyzaj düzenlemeleriyle eksiksiz bir yapıya kavuşacak. Şehrimizin değerlerine değer katmayı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun."

Çalışmalar tamamlandığında Yenişehir Camisi’nin çevresi hem ibadet hem de sosyal kullanım açısından daha modern, daha estetik ve daha işlevsel bir alan hâline gelerek Karabük halkının hizmetine sunulacak.


Yenişehir Camii ve Çevresinde Restorasyon ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı

Karabük’te Ramazan Sokağı Coşkusu Devam Ediyor

Karabük’te Ramazan Sokağı Coşkusu Devam Ediyor

02.03.2026 46 Görüntülenme

Belediye Sanat Evi’nde düzenlenen etkinliklerle Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşayalım. Geleneksel gösteriler ve çocuklarımız için hazırlanan programlarla dolu dolu bir akşam sizleri bekliyor.

Koç’tan Başkan Çetinkaya’ya Ziyaret

Koç’tan Başkan Çetinkaya’ya Ziyaret

02.03.2026 29 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Nazik ziyaretlerinden dolayı Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Yaşar Koç’a, yönetim kurulu üyeleri Orkun Eğribaş ve Türkan Öner’e teşekkür ederim" dedi.

Ramazan Sokağı’nda Coşku Devam Ediyor

Ramazan Sokağı’nda Coşku Devam Ediyor

02.03.2026 35 Görüntülenme

Geleneksel etkinlikler, çocukların neşesi ve Ramazan’ın manevi atmosferiyle Sanat Evi’nde buluşmaya devam ediyoruz. Mutlu haftalar Karabük.