Karabük Belediyesi Şehir Merkezinde Kapsamlı Dönüşüm Başlattı
Eklenme Tarihi: 30.07.2025 359 Görüntülenme

Karabük Belediyesi Şehir Merkezinde Kapsamlı Dönüşüm Başlattı

Karabük Belediyesi, şehrin çehresini değiştirecek önemli bir projeye start verdi. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi, Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesini kapsayan kapsamlı yenileme çalışmaları başladı.

Karabük Belediyesi şehir merkezinin en işlek üç caddesi olan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi, Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesini kapsayan büyük ölçekli bir şehir yenileme projesini hayata geçiriyor. Toplamda yaklaşık 3.500 metrelik güzergâhta başlatılan çalışmalar, hem trafik düzenini iyileştirmeyi hem de estetik şehir görünümünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Şehir Karabük’e yakışır bir silüet kazandıracak olan proje; sadece yolları ve kaldırımları değil, binaların dış cephelerini de kapsayan çok yönlü bir dönüşüm sürecini içeriyor.

Çalışmalar kapsamında;

  • Trafik düzenlemelerine uygun olarak planlanan yol ve geçiş düzenleme çalışmalarıyla daha konforlu ulaşım sağlanacak,
  • Kaldırımlar ve refüj düzenlemeleri ile yaya güvenliği ve akışı artırılırken engelli erişimine uygun hale getirilecek,
  • Bölgeye prefabrik toplu taşıma durakları ile bir adet toplu taşıma binası kazandırılacak,
  • Modern aydınlatma sistemleri kurulacak,
  • Peyzaj düzenlemeleri ile caddeler yeşillendirilecek,
  • Eskiyen tabela ve yönlendirme levhaları şehir estetiğine uygun şekilde değiştirilecek,
  • En dikkat çeken yeniliklerden biri ise, cadde üzerindeki binaların dış cephelerinin baştan sona yenilenecek olması.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, şehir merkezinin daha estetik, düzenli ve yaşanabilir hale geleceğini belirterek; "Karabük’ün kalbinde büyük bir dönüşüm başlatıyoruz. Bu üç cadde yalnızca birer yol değil, aynı zamanda ticaretin, günlük yaşamın ve sosyal hayatın merkezinde yer alıyor. Amacımız, Karabük’e yakışır, modern ve ferah bir şehir merkezi oluşturmak" dedi.

Etaplar halinde sürdürülecek olan çalışmalarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemler alındı.

   

Musluğu Değil, Algıyı Yönetenlere Karşı Gerçekleri Paylaşıyoruz

Musluğu Değil, Algıyı Yönetenlere Karşı Gerçekleri Paylaşıyoruz

17.09.2025 32 Görüntülenme

Bazı haber sitelerinde Safranbolu’nun susuz kalmasının siyasi bir atraksiyon olduğu, Safranbolu Belediye Başkanını halka karşı beceriksiz göstermek için Safranbolu’yu susuz bıraktığımız iddia edilmiştir.

Tebrikler Karabük İdman Yurdu

Tebrikler Karabük İdman Yurdu

17.09.2025 37 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Gebze Spor’u 1-0 mağlup ederek 3. tura yükselen şehrimizin gururu Karabük İdman Yurdu’nu tebrik ediyorum" dedi.