Başkan Çetinkaya’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Eklenme Tarihi: 23.07.2025 465 Görüntülenme

Başkan Çetinkaya’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna vurgu yaparak tüm gazetecilerin bayramını kutladı.

Başkan Çetinkaya mesajında; "Basın; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, toplumsal değerlere ışık tutulması ve demokrasinin gelişmesi noktasında büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. 24 Temmuz 1908’de II. Meşrutiyet’in ilanı ile birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması, basın tarihinde yeni bir dönemin kapılarını aralamış ve bu gün Basın Bayramı olarak kabul edilmiştir. Bu vesileyle; kalemini hakikat, doğruluk ve kamu yararı için kullanan tüm gazetecilerimizi gönülden kutluyorum.

Demokratik toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak bilinen basın, özgürlükler çerçevesinde yürüttüğü yayıncılık faaliyetleriyle milletimizin ortak vicdanına ses olmaktadır. Bu anlayışla görev yapan, aklı ve vicdanı berrak, ilkeli, tarafsız ve sorumluluk bilinciyle hareket eden tüm basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kurtuluş Mücadelesi’nde kalemleriyle destek veren, bu uğurda bedel ödeyen tüm basın kahramanlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum.

Başta Karabük’ümüzün sesi olan yerel basın mensuplarımız olmak üzere, kamu yararı gözeten tüm gazetecilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.

Karabük Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Karabük Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

19.03.2026 20 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde şehir genelinde yürüttüğü çalışmalarla hazırlıklarını tamamladı. Kent genelinde temizlikten denetime kadar birçok alanda gerekli düzenlemeler gerçekleştirildi.

Karabük Belediyesi’nden Bayram Arifesinde Mevlit Programı

Karabük Belediyesi’nden Bayram Arifesinde Mevlit Programı

19.03.2026 21 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, Ramazan Bayramı arifesinde 5000 Evler Mezarlığı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı düzenledi.

Karabük’te Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz

Karabük’te Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz

19.03.2026 20 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla şehir içi toplu taşıma araçlarını ücretsiz hale getirdi. Belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler, bayram boyunca üç gün süreyle ücretsiz olarak kullanılabilecek.