Karabük Belediyesi’nden 100. Yıl Mahallesi’nde Toprak Kaymasına Karşı Güçlü Önlem
Eklenme Tarihi: 28.06.2025 513 Görüntülenme

Karabük Belediyesi’nden 100. Yıl Mahallesi’nde Toprak Kaymasına Karşı Güçlü Önlem

Karabük Belediyesi, 100. Yıl Mahallesi 1009. Cadde üzerinde vatandaşların güvenliğini tehdit eden toprak kayması riskini ortadan kaldırmak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında, toplam 50 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde taş istinat duvarı inşa ediliyor. Bu duvar sayesinde hem cadde hem de çevresindeki yerleşimlerin korunması hedefleniyor.

Projede yalnızca toprak tutucu önlemler değil, bölgenin sosyal ve fiziki altyapısını güçlendirecek adımlar da yer alıyor. Taş duvar uygulamasının tamamlanmasının ardından, yaya sirkülasyonunu güvenli hale getirmek için kaldırım düzenlemesi yapılacak. Böylece, hem trafik akışının hem de yaya ulaşımının modern ve konforlu bir hale getirilmesi amaçlanıyor.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Kentimizin farklı noktalarında olası riskleri ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak en öncelikli sorumluluğumuzdur. 100. Yıl Mahallemizde başlattığımız bu çalışma, yalnızca bir istinat duvarı değil, aynı zamanda bölgedeki ulaşım ve yaşam kalitesini artıracak önemli bir yatırımdır. Kaldırım düzenlemeleriyle birlikte bu noktayı daha konforlu ve güvenli hale getirerek, Karabük’e yakışan bir görünüm kazandırmayı hedefliyoruz."


100. Yıl Mahallesinde Taş İstinat Duvarı Çalışmalarımız Başladı

Başkan Çetinkaya Safranbolu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılışına Katıldı

Başkan Çetinkaya Safranbolu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılışına Katıldı

24.11.2025 43 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Şehrimize değer katacak Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin açılış programına katıldık. Şehrimizin kültürel mirasına ışık tutacak, geçmişle bugünü buluşturacak bu kıymetli eserin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü Kutluyoruz

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü Kutluyoruz

24.11.2025 47 Görüntülenme

1963 yılından bu yana Karabük’ümüzde yaşayan, ömrünü öğrenciler yetiştirmeye adamış Karabük sevdalısı emekli öğretmenlerimiz Mehmet ve Melek Uzuntiryaki’yi Yücel Huzurevi’nde ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladık.

Karabük’e Yeni Nesil Ulaşım Konforu: Kapalı ve Klimalı Duraklar Geliyor

Karabük’e Yeni Nesil Ulaşım Konforu: Kapalı ve Klimalı Duraklar Geliyor

24.11.2025 43 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, şehir içi ulaşımda konforu artırmak için kapalı ve klimalı otobüs durakları kazandırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamındaki duraklar, eski Balık Pazarı mevkiinde devam eden kaldırım ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından yerlerine monte edilecek.