Karabük’te 88. Yıl Coşkusu Başladı
Eklenme Tarihi: 03.04.2025 398 Görüntülenme

Karabük’te 88. Yıl Coşkusu Başladı

"3 Gün 3 Gece 3 Nisan" sloganıyla düzenlenen Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılışı ve Karabük’ün Kuruluşunun 88. Yılı kutlamaları, sabah saatlerinde başlayan etkinliklerle tüm kente bayram havası yaşattı. 3 gün boyunca devam edecek festival; konserlerden sergilere, çocuk etkinliklerinden kültürel buluşmalara kadar dopdolu bir programla Karabüklüleri bir araya getiriyor.

Türkiye’nin ilk ağır sanayi kenti olan Karabük, bu özel günün yıldönümünde sabah saatlerinden itibaren büyük bir heyecana sahne oldu. Kutlamalar, saat 09.30’da mehteran takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla resmi tören düzenlendi. Protokol konuşmalarında Karabük’ün tarihî, kültürel ve ekonomik gelişim süreci öne çıktı.

Törene Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Açılışın ardından sahneye çıkan halk oyunları ekibi, geleneksel danslarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından Yenişehir Park Alanı’nda kurulan el sanatları stantları ziyarete açıldı. Zanaatkârların eserleri, hem kültürel mirasa dikkat çekti hem de vatandaşların ilgisini topladı.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, kutlama programına tüm vatandaşları davet ederek şu ifadeleri kullandı: "Karabük’ün il oluşunun 88. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik içinde kutlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. ‘3 Gün 3 Gece 3 Nisan’ sloganıyla düzenlediğimiz bu özel programda sabah saatlerinde başlayan etkinliklerimiz gün boyu devam edecek. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi paylaşmaya, bu akşam saat 20.00’de Ömer Lütfi Özaytaç Caddesi’nde gerçekleşecek Uğur Işılak konserine bekliyoruz. Bu coşku hepimizin, bu gurur Karabük’ündür."

   


Karabük’te 88. Yıl Coşkusu Başladı

12 Dev Adam’ın Final Heyecanı Karabük’te Yaşandı

12 Dev Adam’ın Final Heyecanı Karabük’te Yaşandı

14.09.2025 35 Görüntülenme

EuroBasket 2025 finalinde Türkiye ile Almanya karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede A Milli Erkek Basketbol Takımımız, sahadan 83–88 mağlup ayrıldı ve turnuvayı Avrupa ikincisi olarak tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

12 Dev Adam’ın Tarihi Finali Karabük’te Dev Ekranda İzlenecek

12 Dev Adam’ın Tarihi Finali Karabük’te Dev Ekranda İzlenecek

13.09.2025 126 Görüntülenme

EuroBasket 2025’te tarihi bir final heyecanı yaşanıyor. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya karşısında Avrupa şampiyonluğu için sahaya çıkarken, Karabük’te de dev maç coşkuyla takip edilecek.