Kayabaşı Merdivenlerinde 50 Yıl Sonra Kapsamlı Yenileme Çalışması Başladı
Eklenme Tarihi: 04.10.2024 769 Görüntülenme

Kayabaşı Merdivenlerinde 50 Yıl Sonra Kapsamlı Yenileme Çalışması Başladı

Karabük Belediyesi, Kayabaşı Mahallesinde yer alan merdivenlerde 50 yıl aradan sonra ilk kez kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Toplam bütçesi 10 milyon TL olarak belirlenen proje sayesinde mahalle sakinlerinin uzun süredir yaşadığı toprak kayması ve benzeri sorunlar son bulacak.

Kayabaşı Mahallesindeki merdivenlerin eskimiş yapısı, özellikle yağışlı dönemlerde oluşan toprak kaymaları nedeniyle mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit ediyordu. Bu durum, günlük yaşamı da zorlaştırıyordu. Karabük Belediyesi, bu sorunları ortadan kaldırmak ve daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla yenileme projesine hız verdi. Proje kapsamında, merdivenlerin zemin yapısı güçlendirilirken çevre düzenlemeleri de yapılacak.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Kayabaşı Mahallesi merdivenlerinde başlatılan yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu: "Kayabaşı Mahallesindeki merdivenler, halkımız için ciddi güvenlik sorunları oluşturuyordu. Özellikle yağışlı günlerde toprak kaymaları ve kaygan zeminler büyük risk teşkil ediyordu. Belediye olarak bu sorunu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Proje için 10 milyon TL’lik bütçe ayırdık ve bu yatırımla sadece merdivenleri yenilemekle kalmayacak, Kayabaşı merdivenlerinin kullanımını daha güvenli, rahat ve estetik bir hale getireceğiz."


Kayabaşı Merdivenlerinde 50 Yıl Sonra Kapsamlı Yenileme Çalışması Başladı

Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi 1 Hafta Süreyle Trafiğe Kapatılacak

Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi 1 Hafta Süreyle Trafiğe Kapatılacak

15.12.2025 55 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, şehir merkezinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi’nde devam eden yenileme çalışmaları nedeniyle, Yenişehir Camii ile PTT arasındaki güzergâh 1 hafta süreyle trafiğe kapatılacak.

Vefat ve Başsağlığı

Vefat ve Başsağlığı

14.12.2025 52 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele eden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Gülşah Durbay’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhumeye Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere sevenlerine, yakınlarına ve Manisa halkına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

Karabük Bilim Merkezi’nde Çocuklara Özel 3 Boyutlu Kalem Atölyesi Gerçekleştirildi

Karabük Bilim Merkezi’nde Çocuklara Özel 3 Boyutlu Kalem Atölyesi Gerçekleştirildi

14.12.2025 35 Görüntülenme

Karabük Bilim Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz 3 Boyutlu Kalem Atölyesinde evlatlarımızın mutluluğu her şeye değerdi. Çocuklarımızın hayal kurduğu, ürettiği bir Karabük için çalışmaya devam edeceğiz.