Karabük Belediyesi
Eklenme Tarihi: 18.09.2024 83 Görüntülenme

Karabük Belediyesi "Hacer" Filmiyle Kültürel Bir Projeye Ev Sahipliği Yapıyor

Yeşim Tonbaz’ın yönettiği ilk uzun metrajlı film "Hacer", Karabük’te çekimlere başladı. TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen film, Karabük Belediyesi’nin sağladığı önemli katkılarla ilerliyor. "Hacer", Karabük’te çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliği taşıyor.

Film, babasından kalan arazinin satışı için 2,5 yaşındaki oğluyla birlikte hiç bağ kurmadığı topraklara gelen Hacer'in hikâyesini konu alıyor. Satış işlemleri uzayınca köyde kalan Hacer, bu süre zarfında babasıyla ilgili gerçekleri öğrenir ve hem toprakla hem de kendisiyle olan bağlarını yeniden keşfeder. Başarılı oyuncu Münibe Millet’in başrolünde yer aldığı filmde, Sennur Nogaylar, Muttalip Müjdeci, Barçın Çalış, Serkan Altıntaş ve Alperen Esmer gibi isimler de kadroda yer alıyor.

Filmin yapımcılığını Merve Sena Kılıç üstleniyor. Çekimler, Karabük Belediyesi’nin ev sahipliğinde, şehrin merkezinde ve köylerinde gerçekleştiriliyor. Karabük Belediyesi, set kurulumundan lojistik desteğe kadar her alanda yapım ekibine büyük kolaylık sağladı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye olan destekleriyle ilgili olarak; "'Hacer' filminin Karabük’ün kültürel ve sanatsal tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini sinema aracılığıyla dünyaya tanıtmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu proje, Karabük için bir gurur kaynağıdır” dedi. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ayrıca; "Bu vesileyle, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun’a ve film ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye ekledi.

Çekimlerin tamamlanmasının ardından filmin, önümüzdeki yıl ulusal ve uluslararası film festivallerinde yer alması planlanıyor.

18.09.2024 83 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

18.09.2024 75 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.